Uluslararası Sağlık Turizmi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Sağlık turizminde hizmet kalitesinin artırılması ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi amacıyla yeni bir yönetmelik yürürlüğe girdi ve sektörde yeni bir dönem başladı.

HEALTHTÜRKİYE PORTALI İLE ENTEGRE SİSTEM

Yeni düzenleme ile sağlık turizmi faaliyetlerinde bulunacak tesisler ve aracı kuruluşlar, USHAŞ tarafından işletilen HealthTürkiye portalı ile entegre bir şekilde çalışacaklar. Tüm sağlık turizmi hizmetleri bu platform aracılığıyla kolaylıkla takip edilebilecek ve hastalar aldıkları hizmetleri portal üzerinden görebilecekler.

CERRAHİ İŞLEMLERE SİGORTA ZORUNLULUĞU

Sağlık turizmi kapsamında ameliyatlar için komplikasyon sigortası yaptırılması zorunlu hale getirildi. Ayrıca, sağlık tesisleri ve aracı kuruluşlardan hizmet alan her sağlık turisti için sorumlu personel atanacak ve hizmet süreci titizlikle takip edilecek.

YETKİ BELGESİ VE AKREDİTASYON ŞARTI

Yönetmelik gereği, sağlık tesisleri uluslararası geçerliliğe sahip akreditasyon ve sertifikalara sahip olacaklar. Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi, HealthTürkiye Performans Kriterleri’ne bağlı olarak geçerliliğini sürdürecek ve devredilemeyecek.

UZAKTAN SAĞLIK HİZMETİ RESMİ PORTALDAN DUYURULACAK

Sağlık tesisleri uzaktan sağlık hizmeti sunabilecek ve bu hizmetler HealthTürkiye portalı üzerinden duyurulacak. Aracı kuruluşlara yetki belgesi verilmesi ve sundukları hizmetlerin takibi USHAŞ tarafından gerçekleştirilecek.

DEĞERLENDİRME VE DİL ŞARTI

Her sağlık tesisi ve aracı kuruluş, hasta şikayet oranları ve memnuniyet anketleri doğrultusunda düzenli olarak değerlendirilecek. Ayrıca, sağlık turizmi birimlerinde çalışan personelin en az birinin yabancı dil bilgisine sahip olması ve bunu belgelemesi gerekecek.

ARACI KURULUŞLARA 7/24 ÇAĞRI HİZMETİ ZORUNLULUĞU

Aracı kuruluşlar, en az iki yabancı dilde ve 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde çağrı hizmeti sunmak zorunda olacaklar.

UYUM SÜRECİ

Yönetmelik kapsamında sağlık tesisleri ve aracı kuruluşlar, düzenlemelere altı ay içinde uyum sağlayacaklar. Komplikasyon sigortası 2025 yılı sonuna kadar, akreditasyon ve sertifikasyon ise 2026 yılı sonuna kadar sağlanacak.

Related Posts

Eczacı cinayetinde korkunç detaylar ortaya çıktı: Çilingir tek tek anlattı

İzmir’de eczacı Birsen Bayraktar’ın evinde öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında söz verilen tanık çilingir, evde gördüğü korkunç detayları anlattı.

Kocaeli’de 3 katlı binanın çatısı küle döndü

Kocaeli’de 3 katlı bir binanın çatısı alev alev yandı.

Meloni’den İran açıklaması: Amacımız müzakerelere ulaşmak

İtalya Başbakanı Meloni, nükleer silahlarla donatılmış bir İran olamayacağı konusunda G7 ülkeleri olarak hemfikir olduklarını ve üzerinde çalıştıkları amacın, İran’ın nükleer bir güç olmasının önüne geçecek müzakerelere ulaşmak olduğunu söyledi.

İran füzelerinin İsrail’e faturası ağır oldu! Demir Kubbe’nin gecelik maliyeti ortaya çıktı

İran ve İsrail arasında yaşanan gerilim sıcak savaşa dönerken tarafların karşılıklı saldırılarını bütün dünya yakından takip ediyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de katliama imza atarak büyük bir yıkıma sebep olan İsrail, 13 Haziran’da İran’a …

Seyhan Belediye Başkanvekili CHP’li Meclis Üyesi oldu

Seyhan Belediye Başkanvekili CHP’li Meclis Üyesi oldu

TBMM’de komisyonlarda seçim: AKP’ye geçen Serap Yazıcı Özbudun ‘Anayasa Komisyonu Başkanı’ oldu!

TBMM’de 28’inci yasama yılının ikinci dönemi için komisyonlarda yapılan seçimlerde üç komisyonun başkanı değişti. Dijital Mecralar Komisyonu Başkanlığı’na AKP Giresun Milletvekili Nazım Elmas, Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı’na AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan seçildi. Anayasa Komisyonu’nun yeni başkanı ise 23 Şubat’ta Yeni Yol grubundan AKP’ye katılan Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun oldu.