Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uydu İnterneti Uçaklara Geliyor: TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay Açıkladı

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, AJet ve Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşmalarla uçaklarda internetin TÜRKSAT uyduları üzerinden sağlanacağını duyurdu. Atalay, TÜRKSAT 6A ile dünya nüfusunun üçte ikisine ulaşılabilecek kapsama alanına sahip olduklarını belirtti.

Atalay, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda yaptığı sunumda, TÜRKSAT’ın yerli uydular aracılığıyla uçaklarda internet hizmeti sunmaya başlayacağını açıkladı. İlk olarak AJet uçaklarında başlayacak hizmetin daha sonra Türk Hava Yolları filosuna da yayılacağını ifade etti.

Atalay, “Artık uçaklarımızın içine TÜRKSAT uydularıyla interneti taşıyor olacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük veri merkezi Gölbaşı’nda kurulacak

Yeni veri merkezi hakkında bilgi veren Atalay, merkezin kamu ve özel kuruluşlara yüksek güvenlikli ve performanslı veri saklama imkânı sağlayacağını aktardı.

TÜRKSAT 6A ile küresel hizmet imkanı

TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılmasıyla kapsama alanlarının genişlediğini söyleyen Atalay, “6 uydumuzla gökyüzünde dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisine hizmet ulaştırabilir duruma geldik” ifadelerini kullandı.

e-Devlet sistemi yaygınlaşıyor

Atalay, Türkiye’de 67 milyon e-Devlet kullanıcısı bulunduğunu, 8 bin 500’den fazla hizmetin sistem üzerinden sunulduğunu kaydetti. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, KKTC için geliştirilen e-KKTC sistemi ile dijital devlet modelinin büyük ölçüde devreye alındığını ve bu projeyle diğer ülkelere de dijital hizmet ihracatı yapılmasının planlandığını belirtti.

Her alanda uydu bağlantısı

TÜRKSAT’ın kara, deniz ve havada kesintisiz iletişim sağladığını vurgulayan Atalay, savaş gemileri, petrol arama gemileri ve deprem gibi afet durumlarında uydu destekli iletişim sistemlerinin etkin şekilde kullanıldığını belirtti.

Related Posts

Güneş Sistemi’ne uğrayan en büyük yıldızlararası cisim keşfedildi

Güneş Sistemi dışından gelen gökcisimleri ender görülüyor, ancak bu hafta bilim insanları büyük bir heyecan yaşadı. Gökbilimciler, 3I/Atlas adı verilen yeni bir kuyruklu yıldızın yıldızlararası uzaydan geldiğini ve şu anda Güneş Sistemi’nden geçmekte olduğunu doğruladı.

Google henüz var olmayan Füzyon enerjisine milyar dolarlık yatırım yaptı

 Enerji tarlaları başta olmak üzere bu konuda yatırımlarına devam eden teknoloji devi, bu sefer de 2030’lu yılları düşünerek 200 megawatt füzyon enerjisi satın aldı.

Yapay zeka çağında haberciliğin geleceği mümkün mü? Düşüşler ve yükselişler

Similarweb’in son raporu, dijital haber yayıncılığının yapay zeka çağında karşı karşıya olduğu çetin sınavı gözler önüne serdi. Rapora göre, yapay zekaya dayalı arama sonuçları ve kullanıcıların doğrudan yapay zeka platformlarından haber edinme …

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Milyon dolarlık teklif! 8 kişiyi transfer etti

Meta, bir süredir yapay zeka alanında dikkat çekici bir yetenek transferi süreci yürütüyor. Şirket, ChatGPT’nin yaratıcısı olan yapay zeka firmasından çok sayıda araştırmacıyı kadrosuna katmaya devam ediyor.

WhatsApp bu sefer de Amerika Temsilciler Meclisi’nde yasaklandı

İran – İsrail savaşında sık sık yasaklamalar ile gündeme gelen WhatsApp’a bir yasaklama haberi de Amerika’dan geldi.