TOMA taksiyi ezdi suçlu turist oldu

Olay, İstanbul Sancaktepe-Kartal bağlantı yolunda meydana geldi. Toplumsal Olaylara Mücadele Aracı’nı (TOMA) kullanan Polis Memuru Ö.N., orta şeritte seyrettiği sırada sol şeride geçmek için manevra yaparken taksi sürücüsü H.Ç.’nin idaresindeki taksinin sağ arka kısmına çarptı.

Taksi şoförü direksiyon hakimiyetini kaybederek spin attı ve TOMA’nın önüne doğru dönerek TOMA ile ikinci kez çarpıştı. Akabinde taksi ancak sağ demir bariyerlere çarparak durabilirken, Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek üzere araçta bulunan Fransız turist C.W.A., aracın camında fırladı ve emniyet şeridine düşerek ağır yaralandı.

EMNİYET KEMERİ TAKMADIĞI NEDENİYLE TALİ KUSURLU SAYILDI

Hayati fonksiyonlarına etkisi ağır olabilecek altı kemiği kırılan ve ölümden dönen C.W.A, polis memurundan şikayetçi oldu.

Bilirkişi raporunda, Polis Memuru Ö.N.’nin kontrolsüz bir şekilde şerit ihlali yaptığı tespit edildi ve asli kusurlu sayıldı. Turist C.W.A. ise emniyet kemeri takmadığı nedeniyle tali kusurlu sayıldı.

TEM oto yolunda ortalama 100-110 hızla gitmekte iken aniden şerit değiştirerek kazaya sebebiyet veren Ö.N. için kamu davası açıldı.

EN YÜKSEK HADDEN CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

İstanbul Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesi’ne “beyan, talep ve müdahale talep dilekçesi” veren C.W.A.’nın avukatlarından Avukat Candaş Gürol, sanığın en yüksek hadden cezalandırılmasını istedi. Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Özel amaçlı taşıt kategorisinde olan zırhlı taşıtın azami hız sınırı otoyollar için 90 KM’dir. Ayrıca, KTK madde 46/2-a hükmü uyarınca araç en sağ şeridi izlemek zorundadır. Fakat TOMA sürücüsünün mevzuatta belirlenen hız sınırının üzerinde ve orta şeritte seyretmiş ve hatta sağ şeride geçmeye çalışmıştır, bu sırada kaza meydana gelmiştir ve müvekkilim çok ağır şekilde yaralanmıştır. TOMA şoförü araçtan inince, kazanın şokuyla taksi şoförüne aracın kontrolünü kaybettiğini ikrar etmiştir. Bu ihlallerin ve yaralama suçunun yanı sıra, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 179. maddesinde düzenlenen trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu da oluştuğu barizdir.”

YEMİNLİ VE TARAFSIZ TERCÜMAN İSTENDİ

Olayın ardından kaldırıldığı hastanede doktorun tutanağına rağmen C.W.A’nın ifadesinin Türkçe alındığı ortaya çıktı. Dilekçede C.W.A’nın yeminli tercüman eşliğinde dinlenmesi istenirken şu ifadeler yer aldı:

Müvekkilin ifadesi hukuka aykırı, üstünkörü ve Türkçe olarak alınmıştır. Öyle ki müvekkilin ifadesinde “kemer takmadığı hususu belirtildiği yazılmışsa da müvekkilin yanında bir tercüman olmaması sebebiyle bu konu her türlü şüpheden uzak bir olgu değildir. İşbu sebeple müvekkilin beyanlarının tekrardan her türlü şüpheden uzak bir şekilde dosya içerisine alınması amacıyla yeminli ve tarafsız bir tercüman eşliğinde dinlenilmesi talebimiz bulunmaktadır.”

Olayla ilgili açılan kamu davası sonrası mahkeme süreci devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir