Kanser Hastalarının Duygusal Yolculuğu, Yapay Zeka İle Sanatla Anlatıldı

‘Duyguların Yolculuğu’ Sergisi Kanser Hastalarının Umudu Sanatla Buluşturdu

Onkoday ve Kanserle Dans Derneği iş birliğiyle düzenlenen ‘Duyguların Yolculuğu’ sergisi, kanser hastalarının duygusal sürecini yapay zeka ile insanlara aktarıyor.

Kanser farkındalık ayı kapsamında gerçekleştirilen sergi, Medicana Bursa Hastanesi’nde ziyaretçilerle buluştu. Kanser teşhisi konulan bireylerin yaşadığı şok, korku, yalnızlık, kabullenme, destek arayışı ve umut gibi duygular, yapay zeka teknolojisiyle sanat eserlerine dönüştürüldü.

Her bir eser, hastaların iç dünyasını yansıtırken izleyicilere derin bir farkındalık ve empati duygusu aşılamayı hedefliyor. Serginin açılışında konuşan Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Özcan Akan, sanatın iyileştirici gücüne vurgu yaparak, “Bu sergiyle sadece hastalarımıza değil, toplumun geneline hitap etmek istiyoruz. Yapay zeka ve sanatın birleşimi, kanserle mücadelede duyguları daha anlaşılır kılıyor.” dedi.

ONKODAY Başkanı Füsun Önen ise multidisipliner yaklaşımın kanserle mücadelede önemine dikkat çekerek, “Fiziksel tedavi kadar duygusal destek de tedavinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Hastalarımızın duygusal süreçlerini anlamak için bu projenin değerli bir adım olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Medicana Bursa Hastanesi’nde Nisan ayı boyunca ücretsiz ziyarete açık olan sergi, sanat, sağlık ve teknolojinin buluşma noktasında. Hem hastaları hem de sağlık çalışanlarını bekleyen bu anlamlı etkinlik, duygusal destek ve bilinçlendirme amacı taşıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Güneş Sistemi’ne uğrayan en büyük yıldızlararası cisim keşfedildi

Güneş Sistemi dışından gelen gökcisimleri ender görülüyor, ancak bu hafta bilim insanları büyük bir heyecan yaşadı. Gökbilimciler, 3I/Atlas adı verilen yeni bir kuyruklu yıldızın yıldızlararası uzaydan geldiğini ve şu anda Güneş Sistemi’nden geçmekte olduğunu doğruladı.

Google henüz var olmayan Füzyon enerjisine milyar dolarlık yatırım yaptı

 Enerji tarlaları başta olmak üzere bu konuda yatırımlarına devam eden teknoloji devi, bu sefer de 2030’lu yılları düşünerek 200 megawatt füzyon enerjisi satın aldı.

Yapay zeka çağında haberciliğin geleceği mümkün mü? Düşüşler ve yükselişler

Similarweb’in son raporu, dijital haber yayıncılığının yapay zeka çağında karşı karşıya olduğu çetin sınavı gözler önüne serdi. Rapora göre, yapay zekaya dayalı arama sonuçları ve kullanıcıların doğrudan yapay zeka platformlarından haber edinme …

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Milyon dolarlık teklif! 8 kişiyi transfer etti

Meta, bir süredir yapay zeka alanında dikkat çekici bir yetenek transferi süreci yürütüyor. Şirket, ChatGPT’nin yaratıcısı olan yapay zeka firmasından çok sayıda araştırmacıyı kadrosuna katmaya devam ediyor.

WhatsApp bu sefer de Amerika Temsilciler Meclisi’nde yasaklandı

İran – İsrail savaşında sık sık yasaklamalar ile gündeme gelen WhatsApp’a bir yasaklama haberi de Amerika’dan geldi.