Dağdan toplanıyor, kilosu 10 bin TL’ye satılıyor

Zuzubak Otu: Bölgede Yoğun Talep Görüyor

Yemeklerde baharat olarak sıkça tercih edilen ve şifalı özelliklere sahip olan “zuzubak” otu, ilçenin Cobet yaylası, Mereto ve Zoveser dağlarının eteklerinde yetişiyor. Köylüler için önemli bir geçim kaynağı olan zuzubak otu, ilkbahar mevsimiyle birlikte toplanıyor. Bu yıl, otun azalması nedeniyle kilogramı 10 bin liradan alıcı buluyor.

Sarp Kayalıklarda Yetişiyor

Baharat Olarak Kullanılıyor

Zuzubak otu toplandıktan sonra ufak ufak kesilerek ayıklanıyor ve kaya tuzu ile birlikte ezilerek toz haline getiriliyor. Köylüler, bu otu yemeklerde baharat olarak kullanıyor ve birçok hastalığa iyi geldiğini biliyor. Ayrana, yoğurda, salatalığa, domatese ve diğer yemeklere katılarak tüketiliyor. Köylüler için bu ot, önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.

“Birçok Hastalığa İyi Geliyor”

‘Zuzubak’ otunun doğal olarak yetiştiğini belirten Sait Boğuş, otun birçok hastalığa şifalı geldiğini ve şu anda kilosunu 8 bin liradan sattığını dile getirdi. Yoğun talep gören bu ot, pek çok alıcıya ulaşıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

Melis Fis Skolyoz neden olur? Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, skolyoz hikayesini anlattı. 

Somon sanılıyordu ama değil! İşte sütten daha fazla kalsiyuma sahip olan balık

Süt ve süt ürünleri, yıllardır kalsiyumun birincil kaynağı olarak kabul ediliyor. Oysa beslenme uzmanları, kemikleriyle birlikte tüketilebilen balıkların çok daha yüksek oranda kalsiyum içerdiğine dikkat çekiyor. Beslenme uzmanı Júlia Farré de listenin başını çeken balığı açıkladı.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.

Uzmanı uyardı: Günde 100-150 gramın üzerinde et tüketmeyin

Uzman diyetisyen, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu. Bayram sofralarında sıkça tüketilen kırmızı etin, doğru şekilde pişirilmesi ve dengeli tüketilmesi gerektiğine dikkat çekip özellikle kronik rahatsızlığı olan bireylerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Sıcaklar hayati risk taşıyor: Uzmanından yaz mevsimi uyarıları

Sıcaklar hayati risk taşıyor: Uzmanından yaz mevsimi uyarıları

Gece 3’te uyanıp düşünmekten yoruldunuz mu? İşte endişeleri durduran 4 kelime

Gecenin bir yarısı, saat 03.00’te aniden uyandığınız oldu mu? Peki tüm endişelerden sizi bir çırpıda arındıran 4 kelime olduğunu söylesek?