Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

İstanbul’da 23 Nisan’da Meydana Gelen Depremler Sonrası Fahiş Fiyat Uygulamalarına Karşı Tedbir Alındı

İstanbul’da 23 Nisan Çarşamba günü en büyükleri 5.9 ve 6.2 olan çok sayıda deprem meydana geldi. Depremlerin ardından vatandaşlar geceyi sokakta geçirirken deprem çantaları, çadırları ve ilk yardım çantaları almak için harekete geçti. Depremin ardından fiyatları artıran işletmelerin tespit edildiği ve idari para cezası kesildiği duyuruldu.

Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasının ardından yangın dedektörü, yangın tüpünün fiyatını artıran fırsatçılar bu kez deprem sonrası sahneye çıktı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • İstanbul ilinde meydana gelen depremin ardından ilk yardım çantası, deprem çadırı ve çantası gibi malzemelerde fahiş fiyat artışı yapıldığına dair şikayetler bakanlığımızın dikkatine sunulmuştur.
  • Bu minvalde, bakanlığımız derhal harekete geçerek, depremin gerçekleştiği İstanbul’da, İstanbul İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere Ankara ve İzmir il müdürlüklerimizce sahada bahse konu ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmeler nezdinde denetimler gerçekleştirilmiştir.
  • Ayrıca, büyük elektronik pazar yerlerinde deprem ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan satıcılara ilişkin de geniş çaplı incelemeler başlatılmış olup e-ticaret platformlarından bu ürünlerin satışını yapan işletmelere ilişkin olarak ivedi bilgi ve belge talebinde bulunulmuş ve sürecin takibi başlatılmıştı

DEPREM ÇANTASI, İLK YARDIM ÜRÜNLERİ VE ÇADIRLARIN FİYATINI ARTIRDILAR…

Deprem çantası, ilk yardım çantası ve deprem çadırı gibi 1079 adet üründe, 236 işletmenin fiyat artışı yaptığı tespit edilmiş olup, halihazırda bu işletme ve ürünlerle ilgili analiz ve inceleme çalışmaları devam etmektedir. Nihai inceleme sonucunda, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un Ek 1’inci maddesinin 1’inci fıkrasına aykırılık tespit edilen işletmelerin satışa sunduğu her bir ürününde yapmış olduğu fahiş fiyat artışı için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nca 1 milyon 439 bin 300 TL’ye kadar idari para cezası uygulanabilecektir.

Ticaret Bakanlığı olarak adil, şeffaf, tüketici dostu, aynı zamanda işini layıkıyla yapan ticari işletmelerimizin hakkının korunduğu bir piyasa düzeninin sağlanması adına mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi vurguluyor; afet durumlarında toplumsal hassasiyeti fırsata çevirerek fahiş fiyat artışı yapan ve vatandaşlarımızı mağdur eden kişi ve kuruluşlara karşı denetimlerimizin devam edileceğini bir kez daha hatırlatıyoruz

Related Posts

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Palandöken’den “kentsel dönüşümde esnaf unutulmasın” açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kentsel dönüşüm çalışmalarında esnafın unutulmaması gerektiğini belirtti.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

Elektrikli araç şarj soket sayısı arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye yükseldi.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Bakan Şimşek’ten Kur Korumalı Mevduat açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medya hesabında Kur Korumalı Mevduat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir