ChatGPT’nin yeni özelliği Google’ın canını bir hayli sıkacak!

OpenAI, ChatGPT tarafından yapılan web arama özelliği güncellemesi ile online alışverişi kullanıcılar için daha kolay hale getirildiğini duyurdu. Yapay zeka artık kişiselleştirilmiş ürün önerileri sunabiliyor ve kullanıcılar doğal dilde detaylı alışveriş soruları sorarak spesifik ürün önerileri alabiliyor.

ChatGPT, Google’a rakip olacak şekilde online alışverişte yer alacak

Bu özellik, ChatGPT’nin varsayılan GPT-4o modeli ile birlikte geliyor ve ücretsiz, Plus ve Pro kullanıcılarının kullanabileceği bir özellik. Giriş yapmadan bile erişilebilen özellik sayesinde kullanıcılar moda, güzellik, ev ürünleri ve elektronik gibi çeşitli kategorilerde ürün seçeneklerini görebilecekler.

OpenAI, alışveriş sonuçlarının ürün açıklamaları, fiyatlar ve incelemeler gibi üçüncü taraf kaynaklarından gelen yapılandırılmış meta verilere dayandığını belirtti. Şirket, yeni özellikte reklam olmayacağını ve komisyon veya ortaklık geliri elde etmeyeceklerini vurguladı.

Geçen yıl piyasaya sürülen web arama aracıyla ChatGPT, geçen hafta içinde 1 milyardan fazla arama gerçekleştirdi. OpenAI, yapılan son güncellemenin Google ile rekabet etme amacıyla daha sade, kullanıcı odaklı ve reklamsız bir arama deneyimi sunma planının bir parçası olduğunu açıkladı.

Sizce online alışverişte hangi platforma güveniyorsunuz? Görüş ve düşüncelerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

Related Posts

Bu telefonlara sahipseniz dikkat: Tarihe karışıyor

LG, Android akıllı telefonları için güncelleme sunucularının 30 Haziran’da kapanacağını duyurdu

Türkiye’de haftanın en çok izlenen dizi ve filmleri belli oldu!

JustWatch tarafından paylaşılan güncel verilere göre Türkiye’de dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler belli oldu. 21 Nisan – 27 Nisan tarihleri arasındaki verileri kapsayan listede Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, BluTV gibi …

WhatsApp’ın web sürümüne görüntülü ve sesli arama özelliği geliyor

WhatsApp’ın web sürümü yakında sesli ve görüntülü arama işlevine sahip olabilir. Şu anda, sesli veya görüntülü görüşme yapmak isteyen WhatsApp kullanıcıları mobil uygulamayı veya PC/Mac uygulamalarını kullanmak zorunda. WhatsApp geçen ay …

Microsoft Copilot beklenen ilgiyi görmedi! Peki neden?

Microsoft’un Windows üzerinden kullanıcılara sunduğu yapay zeka asistanı Copilot, kullanım oranları açısından beklentilerin gerisinde kaldı. Şirketin yaptığı son açıklamalara göre, uygulamanın aktif kullanıcı sayısı 20 milyon seviyesinde kaldı …

TikTok’ta shadowban yediğinizi nasıl anlarsınız ve nasıl kurtulursunuz?

TikTok, dünya çapında milyarlarca kullanıcısı olan popüler bir sosyal medya platformu haline geldi. İçerik üreticileri için geniş bir kitleye ulaşma imkanı sunan bu platform, zaman zaman kullanıcıların “shadowban” olarak adlandırılan bir durumla …

DeepSeek yeni bir kasırgaya sebep olabilir, maliyetler yüzde 97 düşüyor

Yıllardır ABD’nin ambargolarla engellemek istediği Çinli yapay zekâ projeleri adeta kâbus gibi geri dönüyor. Batı borsalarına trilyonlarca dolar kaybettiren DeepSeek yeni versiyonuyla yine fırtına estirecek gibi.  DeepSeek R2 geliyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir