İstanbul’da şubat ayında kırmızı et ve kıyma fiyatı yüzde 114, 27 oranında artarken, Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin raporuna göre ise son bir yıldaki artış oranı yüzde 85 oldu. Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise konuyla ilgili olarak, “Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu. Kesime daha az hayvan gönderilince orada küçük bir sıkıntı oldu” ifadelerini kullandı.
İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) araştırmasına göre İstanbul’da şubat ayında kırmızı et ve kıyma fiyatı yüzde 114,27 artarken Ulusal Kırmızı Et Konseyi “Ramazan Ayı Öncesi Kırmızı Et Sektöründe Durum Değerlendirmesi” raporuna göre kırmızı et fiyatları son bir yılda yüzde 85 artış gösterdi.
Böylece bir kilo et için yapılan üretim maliyeti 319 lira, piyasa fiyatı 325 lira oldu.
Partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Bolat, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.
Bakan Bolat, kırmızı et fiyatlarında artış olduğunu belirterek, “Varsa yoksa sığındıkları market. İşte bir ürünün fiyatı zıpladı diye onu istismar etmeye çalışıyor ama bu seçimde soğan, patates istismarı yapabiliyorlar mı? Şeker, ayçiçek yağı, domates, salça, biber… Yapamıyorlar.
Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu. Kesime daha az hayvan gönderilince orada bir küçük sıkıntı oldu. Onun üzerinden, ramazan, seçim, ücret artışları üst üste gelince o konuyu istismar etmeye çalıştılar ama 1 Nisan günü göreceksiniz bu istismar siyaseti bitecek. Hizmet, eser siyaseti başlayacak” dedi.