WhatsApp bu sefer de Amerika Temsilciler Meclisi’nde yasaklandı

WhatsApp, Meta izleri taşıyan popüler mesajlaşma uygulaması, Amerika’da yasaklandı

Meta’nın ülkemizde de çok sık kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son dönemde yasaklama haberleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. İran hükümeti vatandaşlarına uygulamayı kullanmamaları gerektiğini söylemiş ve WhatsApp’ı yasaklamıştı. Amerika’dan gelen son haber ise Temsilciler Meclisi’nin WhatsApp’ı yasakladığı yönündeydi.

VERİ GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

Siber Güvenlik Ofisi tarafından hazırlanan belgede, WhatsApp’ın kullanıcı verilerini koruma konusunda şeffaf davranmadığı, uçtan uca şifreleme sunmadığı ve güvenlik riskleri taşıdığı belirtiliyor. Bu nedenle uygulama “yüksek riskli” olarak değerlendiriliyor.

Personelin alternatif mesajlaşma uygulamalarını tercih etmesi öneriliyor. Önerilen uygulamalar arasında Microsoft Teams, Amazon Wickr, Signal, Apple iMessage ve FaceTime bulunuyor.

META’DAN SERT TEPKİ

Meta cephesinden yapılan açıklamada, bu karara sert şekilde itiraz edildiği vurgulanıyor. Şirketin sözcüsü, WhatsApp’ın diğer uygulamalardan daha güçlü bir güvenlik altyapısına sahip olduğunu savunuyor.

Bu karar, Temsilciler Meclisi’nin uygulama güvenliği konusundaki ilk adımı değil. 2022 yılında TikTok da benzer güvenlik endişeleri nedeniyle Meclis personel cihazlarından yasaklanmıştı.

Bir WhatsApp yetkilisi, İsrailli casus yazılım şirketi Paragon Solutions’ın uygulama kullanıcılarını hedef aldığını belirtmişti. Peş peşe gelen yasaklamaların WhatsApp’a olan bakış açısını zedelediği aşikar. Firmanın alacağı aksiyonlar ve yapacağı açıklamalar ise merak konusu.

Related Posts

Milyon dolarlık teklif! 8 kişiyi transfer etti

Meta, bir süredir yapay zeka alanında dikkat çekici bir yetenek transferi süreci yürütüyor. Şirket, ChatGPT’nin yaratıcısı olan yapay zeka firmasından çok sayıda araştırmacıyı kadrosuna katmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Prof. Dr. Utku Perktaş: Asgari akademik üretim ve araştırma kültürü göstergeleri, rektörlük gibi makamlar için açık ve şeffaf kriterler hâline getirilmelidir

Nvidia’dan yapay zeka uyarısı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, yapay zekanın büyük bir hızla geliştiğini belirterek, “Bu kadar hızlı gelişen bir teknoloji karşısında hayatta kalmanın yolu, ona adapte olmak.” dedi.

20 yıllık deney sonunda tamamlandı: Sonuçlar beklenenin çok tersi çıktı

ABD’deki Fermilab laboratuvarında yapılan deneyler, fizik dünyasını 20 yıldır meşgul eden muon parçacığının manyetik davranışına dair en hassas ölçümü ortaya koydu. Ancak sonuçlar, beklentilerin aksine, mevcut fizik kuramı olan Standart Model ile neredeyse tamamen örtüştü.

V8 efsanesi geri dönüyor

Amerikan otomobil devi Stellantis, elektrikli motorlara geçiş sürecinde emekliye ayırdığı V8 Hemi motorunu yeniden üretim hattına sokma kararı aldı. Bu dönüş, özellikle ABD pazarındaki geleneksel motor tutkunlarının baskıları, şirket içi değişimler …

James Bond oyunu ve dahası 7 Haziran’da gösterilecek

Yeni James Bond oyununun geleceği yıllar önce duyurulmuştu. James Bond birkaç gün içinde tanıtılıyor.